AZ ELMén TÚL (könyvajánló)

Megjelent Fazekas József Tamás: AZ ELMén TÚL – című könyve. E formabontó művel való találkozáskor az igazi meglepetés akkor éri az olvasót, amikor olvasni kezdi, pontosabban olvasni kezdené. Lapozgatása közben meglepődve, ki-ki vérmérsékletének megfelelően, értetlenül, kétkedve, hitetlenkedve, mosolyogva, nevetve de előbb utóbb vélhetően ráeszmél arra, hogy a könyv a szó szoros értelmében semmit nem tartalmaz, amit az elmén túli állapotról megfogalmazni lehetne.

Ebben a semmiben benne van a Teljesség, az Örökké-Valóság és minden, ami valaha megszületett, ami valaha volt, valaha lehet és megszülethet. A könyv leginkább a jelent örökíti meg, minden olvasó saját MOST-pillanatát, melyben elmerülve feltárulhat előtte önMAGa rejtett, belső Léte. A Csend üzenete ez, amelyben mindenki rátalálhat a személyisége mögötti EGY-ÉN valóságára.

Az „ELMén TÚL” egy frappáns üzenet a nyugati gondolkodást magáévá tévő ember számára, aki végzetesen elméjébe bonyolódott ebben a világkorszakban. Szívből jövő mosoly annak az embernek a számára, aki úgy gondolja, hogy nincs lét, nincs élet az emberi elme zakatolásán kívül, és hogy az egy és egyedüli valóság pusztán az, aminek a látására elméjét a neveltetése kondicionálta. A könyv oldalaiba foglalt tökéletes csendben megnyílhat a lehetőség mindenki számára, hogy saját egyedi világával szembesülhessen, hogy önmagának kérdéseket tehessen fel, vagy csak egyedül maradhasson önMAGával.

A könyv legalább annyira mély és annyira komoly, amennyire annak az ellenkezője, a két pólus és egyik sem. Hogy ki mit lát meg benne? Hogy ki mit ért meg belőle? Hogy kinek mi a valódi üzenete, azt senki sem mondhatja meg, csak azután, miután kezébe vette. A szerző bevallása szerint, ennél teljesebb művet Ő valószínűleg már nem lesz képes írni. Hogy ez blazírt nagyképűség, vagy halálosan komoly, végtelenül mély, netán határtalanul bolondos kijelentés-e, azt mindenki maga döntse el.

A könyv kereskedelmi forgalomban nem kapható, a részletekről érdeklődni, rendelést feladni a „Kapcsolat” menüpont alatt lehetséges.

– mag

az-elmen-tul-fazekas-01